Розстріли на Інститутській під час Майдану: п'ять ексберкутівців отримали вирок

Читать на русском
Святошинський районний суд Києва виніс вирок у справі про розстріл учасників акцій на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року.
Getty Images

Святошинський районний суд Києва у середу, 18 жовтня, виніс вирок у справі про розстріл учасників акцій на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року щодо обвинувачених ексбійців спецпідрозділу «Беркут».

Про це стало відомо із трансляції засідання.

Справи Майдану: суд виніс вирок ексберкутівцю Ареф'євуСуд визнав винним колишнього беркутівця Бориса Ареф'єва у справі щодо засідки та нападу Беркута на мітингувальників Майдану.

Вироки у справі Майдану отримали колишні беркутівці: Павло Аброськін – 15 років в'язниці; Олег Янішевський – довічне ув'язнення; Сергій Зінченко – 15 років ув'язнення, Олександр Маринченко – 5 років в'язниці (відбув цей термін у СІЗО), Сергій Тамтура – суд виправдав.

Зазначимо, Янішевський, Зінченко і Аброськін зараз знаходяться на території росії, тому їм вироки винесені заочно. Їх трьох звільнили з-під варти в грудні 2019 в рамках обміну полоненими з рф.

Нагадаємо, раніше суд визнав винним колишнього беркутівця Бориса Ареф'єва у справі щодо засідки та нападу «Беркута» на мітингувальників у Кріпосному провулку в Києві у січні 2014 року під час протестів на Майдані.

Також повідомлялося, що Офіс генпрокурора направив до суду найбільшу справу Майдану. Перед судом постане колишній президент Віктор Янукович та весь тодішній силовий блок за розстріл «Небесної сотні».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: