Справи Майдану: суд виніс вирок ексберкутівцю Ареф'єву

Читать на русском
Суд визнав винним колишнього беркутівця Бориса Ареф'єва у справі щодо засідки та нападу Беркута на мітингувальників Майдану.
WatchersMedia

Суд визнав винним колишнього беркутівця Бориса Ареф'єва у справі щодо засідки та нападу «Беркута» на мітингувальників у Кріпосному провулку у Києві у січні 2014 року під час протестів на Майдані.

Таке рішення ухвалив Бориспільський міськрайонний суд у п'ятницю, 15 вересня, повідомляє WatchersMedia.

Справи Майдану: за вбивства активіста та журналіста судитимуть трьох «тітушок»За вбивства активіста Юрія Вербицького та журналіста В'ячеслава Веремія судитимуть тітушок. Один із них причетний до створення ПВК у росії.

Як повідомляється, Бориса Ареф’єва, міліціонера 2-ї роти Київського «Беркуту», звинувачують у справі щодо засідки на «Автомайдан» в ніч з 22-го на 23-тє січня 2014-го року. Засідку розробили і влаштували підрозділ «Беркуту», оперативні співпобітники міліції та «тітушки».

Тоді «Беркут» перекрив рух жовтого буса (в якому були активісти) і силою витягнув усіх, хто був усередині.

«Неправдиві відомості та штучно створені Ареф'євим докази використовували для того, щоб сфабрикувати справи та повідомити про підозри незаконно затриманих під час засідки протестувальникам», - сказано в повідомленні.

Мітингувальників побили, потім затримали, а потім доставили до Оболонського райвідділу та передали слідчим для притягнення до кримінальної відповідальності за нібито участь у хуліганських діях.

У цій справі Ареф'єву інкримінують:

  • перевищення влади за попередньою змовою,
  • складання та внесення до офіційного документа неправдивих відомостей
  • хибні показання свідків, поєднані зі штучним створенням доказів

Суд визнав Ареф'єва винним за всіма пунктами звинувачення та призначив йому 7 років в'язниці (з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах строком на 3 роки). Вирок винесено заочно, адже Ареф'єв – у розшуку.

Нагадаємо, у справах Майдану за вбивства активіста та журналіста судитимуть трьох «тітушок». Також повідомлялося, що суд заочно виніс вирок двом харків'янам за викрадення та тортури часів Майдану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: