Справи Майдану: за вбивства активіста та журналіста судитимуть трьох «тітушок»

Читать на русском
За вбивства активіста Юрія Вербицького та журналіста В'ячеслава Веремія судитимуть тітушок. Один із них причетний до створення ПВК у росії.
фото АР

Державне бюро розслідувань передало до суду справу стосовно трьох «тітушок», звинувачених у причетності до вбивства активіста Юрія Вербицького та журналіста В'ячеслава Веремія за часів Революції Гідності у Києві.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Викрадення Луценка та Вербицького: одного з учасників визнали винним, але звільнили від покаранняСуд засудив Олександра Медвідя до п'яти років ув'язнення за викрадення активістів Луценка та Вербицького, але звільнив від покарання через закінчення термінів давності.

«Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо трьох «тітушок», причетних до вбивства активіста Юрія Вербицького та журналіста В’ячеслава Веремія під час Революції Гідності...Обвинувальні акти направлено до суду.Обвинувальні акти направлені до суду», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, підозрюваних звинувачують у вбивстві активіста Юрія Вербицького та журналіста В'ячеслава Веремія. Також їм інкримінуються замахи на вбивство інших протестувальників та завдання їм тілесних ушкоджень.

Один із фігурантів також звинувачується у колабораціоністській діяльності.

«Колишній віцепрезидент Донецької федерації боксу прийняв «пропозицію» окупантів і став почесним президентом федерації боксу терористичної організації «днр». Він активно просував у інформаційному просторі наративи країни-агресора», - розповіли у ДБР.

За оперативною інформацією, колаборант причетний до створення етнічної приватної військової компанії, яка сформована в росії після початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Двоє інших фігурантів також ховаються на території рф.

Нагадаємо, раніше «тітушці» Крисіну ухвалили вирок у справах Майдану. Також нещодавно повідомлялося, що суд заочно виніс вирок двом харків'янам за викрадення та катування часів Майдану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: