Резніков про скандал з куртками: Пропозицій нижче 80 доларів ніколи не існувало

Читать на русском
Міністр оборони України Олексій Резніков спростував інформацію про те, що відомство нібито закупило для ЗСУ літні куртки замість зимових за завищеною ціною.
Фото: BBC

Міністр оборони України Олексій Резніков спростував інформацію про те, що відомство нібито закупило для ЗСУ літні куртки замість зимових за завищеною ціною.

Відповідну заяву урядовця цитує Інтерфакс-Україна.

«Ця посада – Голгофа»: Резніков прокоментував чутки про можливу відставкуМіністр оборони Олексій Резніков не обговорював свою можливу відставку із президентом Володимиром Зеленським. Він також заявив, що не хотів, щоб його призначали на цю посаду.

За його словами, інформація ЗМІ не відповідає дійсності. А якби Міноборони справді закупило не ті куртки, про це практично одразу стало б відомо.

«Це неправда. І я хочу вам довести. Щонайменше зимова форма відрізняється від літньої. Це можна побачити. Поставлено було 180 тисяч одиниць, з яких 45 тисяч перебувають на складах, а 135 тисяч – у військових ЗСУ. Це було зроблено торік узимку. Наші захисники воювали у цій зимовій формі без жодних нарікань. Якби літня форма була надіта взимку, ми б точно про це дізналися – 135 тисяч душ, напевно, про це сказали б», – заявив Резніков.

Він також повідомив, що «на сьогодні немає ціни, як у деяких повідомленнях зазначено, 29 або 30 доларів за зимову куртку».

«Середня ціна «гуляє» від 80 до 120 доларів, якщо це не якась арктична куртка для спецназівців, щоб лежати на землі, бо такі куртки коштують щонайменше 300 доларів. Пропозиція від компанії була там 83-85 доларів, як зазначено у контракті. Жодної пропозиції від жодного виробника не існувало ніколи нижче 80 доларів. Коли хтось показує повідомлення з OLX, то вибачте, напевно, можна за 1000 грн і Louis Vuitton купити», – зазначив голова Міноборони.

Нагадаємо, через скандал із закупівлею курток для ЗСУ Рєзніков запропонував парі нардепу та журналісту. У відповідь на це журналіст «Української правди» висунув зустрічну пропозицію, заявивши, що потрібно «укладати не парі, а договори за ринковими цінами».

Раніше Резніков розповів, що ціна закупівлі була «цілком адекватна ринку і тодішній ситуації». Кожна куртка коштувала 86 доларів (що наразі відповідає 3177 гривень).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: