Суддю Кропивницького апеляційного суду відсторонили від правосуддя

Читать на русском
Дисциплінарний суддівський орган задовольнив звернення головного антикорупційного прокурора про відсторонення підозрюваного.

Вища рада правосуддя відсторонила суддю Кропивницького апеляційного суду Володимира Гончара від здійснення правосуддя до 26 грудня. НАБУ і САП підозрюють його у проханні надати неправомірну вигоду.

За таке рішення проголосували 13 з 15 членів ВРП, повідомляє «Слово і діло».

«Вища рада правосуддя вирішила: задовольнити клопотання заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка. Тимчасово до 26 грудня 2023 року відсторонити суддю Кропивницького апеляційного суду Володимира Гончара від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності», – оголосив голова органу Григорій Усик.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру судді Кропивницького апеляційного суду Володимиру Гончару. За версією слідства, суддя через посередника висловив прохання надати йому неправомірну вигоду у розмірі 10 500 доларів за зміну вироку суду першої інстанції та призначення умовного покарання стосовно особи, яка спричинила ДТП зі смертю особи. З метою приховання своєї причетності до вчинення злочину, суддя доручив посереднику як отримання неправомірної вигоди, так і її зберігання.

Втім, колегія суддів Кропивницького апеляційного суду залишила вирок суду першої інстанції без змін та призначила винуватцю покарання у виді позбавлення волі. Оскільки суддя не зміг забезпечити виконання своєї обіцянки, більшу частину неправомірної вигоди повернули. Під час обшуку за місцем проживання посередника детективи виявили залишок незаконно одержаних грошових коштів у сумі 450 доларів.

Раніше Вищий антикорупційний суд вкотре продовжив арешт судді Верховного суду Всеволода Князєва, але зменшив йому розмір застави.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: