Апеляція ВАКС залишила під вартою суддю Верховного суду Князєва

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для зміни запобіжного заходу у вигляді арешту та залишила підозрюваного в СІЗО.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила до 9 грудня під вартою суддю Верховного суду Всеволода Князєва, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні 2,7 млн доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 2 листопада ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт Князєва до 9 листопада. Одночасно з цим йому зменшили розмір застави до 35 млн грн застави. Адвокат підозрюваного подав скаргу на це рішення.

«Апеляційну скаргу залишити без задоволення, ухвалу Вищого антикорупційного суду від 11 жовтня 2023 року про продовження строку тримання під вартою підозрюваного Всеволода Князєва у кримінальному провадженні – без змін», – оголосив рішення головуючий суддя Олександр Семенников.

Нагадаємо, НАБУ і САП завершили розслідувати справу колишнього голови, судді Верховного суду Всеволода Князєва в одержанні 2,7 млн доларів неправомірної вигоди. За версією слідства, ці кошти він отримав через посередника-адвоката Олега Горецького. Саму ж неправомірну вигоду надав український олігарх Костянтин Жеваго за ухвалення Верховним судом рішення на його користь щодо купівлі ним 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

У 2022 році апеляційний суд скасував рішення першої інстанції та визнав недійсним договір купівлі-продажу цінних паперів. Аби не допустити втрату акцій, на початку березня 2023 року Жеваго вступив у змову з адвокатом Горецьким, який мав зв'язки з суддями Верховного суду. Протягом березня-квітня 2023 року він передав адвокату 2,7 млн дол. (1,8 млн дол. – суддям Верховного суду, решта – як «оплата» посередницьких послуг).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: