САП повідомила про підозру судді Кропивницького апеляційного суду

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку викрили служителя Феміди з апеляційної інстанції у Кропивницькому на вимаганні.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у вимаганні неправомірної вигоди судді Кропивницького апеляційного суду. Викриття здійснювалося разом з регіональними управліннями Служби безпеки України та Національної поліції.

Про це повідомляють прес-служби органів.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про суддю Володимира Гончара.

«26 жовтня 2023 року за дорученням керівника САП прокурор за участі детективів НАБУ повідомив про підозру у проханні надання неправомірної вигоди за ухвалення пом'якшувального вироку стосовно винуватця смертельного ДТП судді Кропивницького апеляційного суду. Дії судді кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 КК України. Також повідомлено про підозру його спільнику. Дії цієї особи кваліфіковані за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України», – інформує САП.

У НАБУ додали, що, за даними слідства, суддя через посередника висловив прохання надати йому неправомірну вигоду у розмірі 10 500 доларів за зміну вироку суду першої інстанції та призначення умовного покарання стосовно особи, яка спричинила ДТП зі смертю особи. З метою приховання своєї причетності до вчинення злочину, суддя доручив посереднику як отримання неправомірної вигоди, так і її зберігання.

«Втім, колегія суддів Кропивницького апеляційного суду залишила вирок суду першої інстанції без змін та призначила винуватцю покарання у виді позбавлення волі. Оскільки суддя не зміг забезпечити виконання своєї обіцянки, більшу частину неправомірної вигоди повернули. Під час обшуку за місцем проживання посередника детективи виявили залишок незаконно одержаних грошових коштів у сумі 450 доларів», – додали в НАБУ.

В Службі безпеки розповіли, що посередником є знайомий судді, який раніше працював у міліції. Нацполіція зазначила, що їм вдалося задокументувати факт одержання суддею неправомірної вигоди.

Нагадаємо, ВАКС вкотре продовжив арешт судді Верховного суду Всеволода Князєва, йому знову зменшили застави. Раніше Вища рада правосуддя відсторонила підозрюваного суддю з Броварів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: