Апеляція ВАКС призначила повторний розгляд справу екссудді з Луцька

Читать на русском
Апеляційна інстанція знову отримала матеріали справи колишнього волинського служителя Феміди і призначила засідання у справі.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 13 листопада розпочне повторний розгляд скарги на вирок колишньому судді Луцького міськрайонного суду Волинської області Олегу Ющуку, якому призначили 3 роки позбавлення волі за зловживання впливом.

Таке рішення 26 жовтня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити апеляційний розгляд за апеляційними скаргами захисників в інтересах обвинуваченого (Ющука – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 20 липня 2022 року у кримінальному провадженні на 10:00 13 листопада 2023 року у відкритому судовому засіданні в залі АП ВАКС, про що повідомити учасників судового провадження», – йдеться в рішенні.

Раніше Верховний суд скасував рішення Апеляційної палати ВАКС, яким залишили вирок колишньому судді Олегу Ющуку без змін.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд засудив до 3 років позбавлення волі суддю у відставці Олега Ющука за зловживання впливом. Цей вирок залишила без змін Апеляційна палата ВАКС.

Нагадаємо, як встановив суд, суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Олег Ющук за 500 доларів пообіцяв особі, стосовно якої було складено протокол за керування автівкою у нетверезому стані, вплинути на ухвалення рішення своїм колегою. Останній, на виконання домовленостей, нібито мав закрити справу відносно порушника. 15 березня 2018 року суддя повідомив про необхідність передачі предмету неправомірної вигоди третій особі, якою виявився адвокат.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: