ВАКС вкотре продовжив арешт судді Князєва, йому знову зменшили застави

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про продовження строку тримання в слідчому ізоляторі підозрюваного.
Всеволод Князєв

Вищий антикорупційний суд продовжив до 9 грудня строк тримання під вартою судді Верховного суду Всеволода Князєва, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні 2,7 млн доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 11 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт судді Князєва до 16 жовтня. Альтернативою йому визначили 55 млн грн застави. Пізніше Апеляційна палата ВАКС зменшила заставу до 45 млн грн, але залишила його під вартою. Детектив НАБУ і прокурор САП знову попросили продовжити арешт Князєва.

«Клопотання детектива НАБУ про продовження строку тримання під вартою підозрюваного (Всеволода Князєва – ред.) - задовольнити частково. Продовжити підозрюваному строк дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою у державній установі «Київський слідчий ізолятор» на 60 днів, тобто до 9 грудня 2023 року включно. Зменшити суму застави, визначеної підозрюваному (Князєву – ред.) як альтернативного запобіжного заходу до 35 000 000 грн», – інформує ВАКС.

Нагадаємо, НАБУ і САП завершили розслідувати справу колишнього голови, судді Верховного суду Всеволода Князєва в одержанні 2,7 млн доларів неправомірної вигоди. За версією слідства, ці кошти він отримав через посередника-адвоката Олега Горецького. Саму ж неправомірну вигоду надав український олігарх Костянтин Жеваго за ухвалення Верховним судом рішення на його користь щодо купівлі ним 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

У 2022 році апеляційний суд скасував рішення першої інстанції та визнав недійсним договір купівлі-продажу цінних паперів. Аби не допустити втрату акцій, на початку березня 2023 року Жеваго вступив у змову з адвокатом Горецьким, який мав зв'язки з суддями Верховного суду. Протягом березня-квітня 2023 року він передав адвокату 2,7 млн дол. (1,8 млн дол. – суддям Верховного суду, решта – як «оплата» посередницьких послуг).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: