ВАКС продовжив обов'язки фігуранту справи Лозинського

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження обов'язків, покладених на пособника в наданні хабаря.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 18 грудня строк дії обов'язків, покладених на Миколу Лукашика. НАБУ і САП підозрюють його у допомозі надати 400 тисяч доларів неправомірної вигоди колишньому заступнику міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василю Лозинському.

Таке рішення 18 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд змінив запобіжний захід Лукашика з нічного домашнього арешту на 80 тисяч грн застави і поклав на нього такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про кожне відлучення із міста Києва і Київської області; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити їхню дію.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного - задовольнити. Продовжити щодо підозрюваного (Миколи Лукашика – ред.) строк дії обов'язків, покладених на нього у зв'язку із застосуванням запобіжного заходу у виді застави, на 2 місяці - до 18 грудня 2023 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому заступнику міністра Василю Лозинському та ще чотирьом особам. За версією слідства, Лозинський одержав 400 тисяч доларів неправомірної вигоди від підприємця Сергія Кривого через низку пособників. Ці кошти нібито були одержанні внаслідок низки закупівель державного інституту «УкрНДІводоканалпроект» за завищеними цінами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: