НАБУ завершило розслідувати справу ексзаступника міністра Лозинського

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку завершили розслідування справи про хабар колишньому заступнику глави Мінрозвитку.
фото: Львівська ОДА

НАБУ і САП завершили розслідування справи колишнього заступника міністра з розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського в одержанні 400 тисяч доларів неправомірної вигоди від підприємця Сергія Кривого.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«9 жовтня 2023 року прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно колишнього заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України (звільнено з посади 22.01.2023), його довіреної особи, підприємця та двох його спільників», – інформує САП.

У НАБУ додали, що Лозинського підозрюють у проханні неправомірної вигоди у 40 млн грн та одержанні її частини у вигляді 400 тис. дол.

Як відомо, слідчий суддя Ярослав Шкодін звільнив Лозинського з-під варти і змінив йому запобіжний захід на 2,5 млн грн застави. На підозрюваного також поклали низку обов'язків.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексзаступнику міністра Василю Лозинському та ще чотирьом особам у проханні та одержанні 400 тисяч доларів неправомірної вигоди. Влітку 2022 року Кабмін виділив майже 1,41 млрд грн Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури України на забезпечення населення у зимовий період теплом. Слідством встановлено, що у цей час підприємець запропонував заступнику міністра здійснити закупівлю пересувних котельних установок за процедурою прямих договорів, оскільки мова йшла про термінові закупівлі матеріалів і обладнання для безперебійного проходження опалювального сезону.

Підприємець, залучивши до реалізації злочинної схеми ще двох осіб, підготував пропозицію для міністерства з цінами на 25-30% дорожчими за ринкові. У той же час була створена видимість що ця вартість є обґрунтованою, оскільки підприємець задіяв підконтрольні йому компанії, які пропонували схоже обладнання за ще вищу ціну. Усвідомлюючи злочинність дій та наслідки, які потягне за собою реалізація цієї схеми, заступник міністра за неправомірну вигоду погодився на пропозицію підприємця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: