Антикорупційний суд змінив запобіжний захід фігуранту справи Лозинського

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про зміну запобіжного заходу, визначеного підозрюваному.

Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід Миколі Лукашику з нічного домашнього арешту на 80 тисяч гривень застави, оскільки закінчився максимальний строк тримання під домашнім арештом. НАБУ і САП підозрюють його у допомозі надати 400 тисяч доларів неправомірної вигоди колишньому заступнику міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василю Лозинському.

Таке рішення 14 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив до 16 вересня нічний домашній арешт Лукашика. Водночас у зв'язку зі спливом максимального строку тримання під домашнім арештом у півроку детектив НАБУ просив змінити запобіжний захід на заставу. Суд задовольнив клопотання частково.

«Клопотання детектива - задовольнити частково. Змінити підозрюваному (Миколі Лукашику – ред.) запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 80 000 гривень», – йдеться в рішенні.

Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про кожне відлучення із міста Києва і Київської області; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому заступнику міністра Василю Лозинському та ще чотирьом особам. За версією слідства, Лозинський одержав 400 тисяч доларів неправомірної вигоди від підприємця Сергія Кривого через низку пособників. Ці кошти нібито були одержанні внаслідок низки закупівель державного інституту «УкрНДІводоканалпроект» за завищеними цінами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: