Блінкен здійснив неоголошений візит до Іраку

Читать на русском
Держсекретар США Ентоні Блінкен у неділю, 5 листопада, відвідав Ірак. Він зустрічався із прем'єр-міністром країни Шіа аль-Судані.
Фото: AP Photo / Leah Millis

У неділю, 5 листопада, державний секретар США Ентоні Блінкен приїхав із неоголошеним візитом до Іраку, де провів переговори з прем'єр-міністром країни Мохаммедом аль-Судані.

Про це йдеться на сайті держсекретаря.

Під час брифінгу з питань безпеки американських об'єктів у країні у посольстві США у Багдаді Блінкен сказав, що його бесіда з прем'єр-міністром була «продуктивною».

Він також підкреслив, що напади ополченців, які підтримує Іран на американський персонал, абсолютно неприйнятні.

Крім того, держсекретар США заявив, що необхідно продовжувати зусилля щодо організації гуманітарних пауз у військових діях у Секторі Гази, щоб дозволити більшій кількості мирних жителів виїхати звідти. Він також зазначив, що усі лідери країн Близького Сходу, з якими він розмовляв у ході свого турне, вітали цю ідею.

«Вашингтон хоче запобігти розповсюдженню конфлікту на весь регіон», – наголосив Блінкен.

Перед візитом до Іраку Ентоні Блінкен відвідав Ізраїль, Йорданію, Західний берег річки Йордан і Кіпр. З Іраку він поїхав до Туреччини. Наступною країною його турне регіоном буде Туреччина.

Нагадаємо, 5 листопада державний секретар США Ентоні Блінкен зустрівся з президентом Палестинської адміністрації Махмудом Аббасом на Західному березі річки Йордан.

Раніше стало відомо, що понад 20 солдатів було поранено через атаки дронів на бази США на Близькому Сході.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: