Понад 20 солдат було поранено через атаки дронів по базах США на Близькому Сході – ЗМІ

Читать на русском
Протягом тижня сили США та коаліції були атаковані щонайменше 10 разів в Іраку та три рази в Сирії за допомогою поєднання ударних безпілотників і ракет.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Більше двох десятків американських військових отримали поранення в результаті серії атак безпілотників на американські бази в Іраку та Сирії. Йдеться про атаки, які відбулися минулого тижня.

Про це повідомляє NBC News, з посиланням на інформацію Центрального командування США.

Прес-секретар Пентагону Патрік Райдер, заявив у вівторок, що протягом тижня сили США та коаліції були атаковані щонайменше 10 разів в Іраку та три рази в Сирії «за допомогою поєднання ударних безпілотників і ракет».

Як зазначається, 20 американських військовослужбовців отримали незначні поранення 18 жовтня, коли два ударних безпілотника націлилися на військову базу Аль-Танф на півдні Сирії.

Один з безпілотників був збитий. Увесь поранений персонал повернувся до служби, жодні військові об’єкти не постраждали.

Того ж дня ще четверо американських військовослужбовців отримали незначні поранення під час двох окремих атак безпілотників проти сил США та коаліції, дислокованих на базі Аль-Асад у західному Іраку.

Повідомляється, що США збили безпілотники, але уламки одного з них знищили навіс, під яким були невеликі літаки. Весь постраждалий особовий склад повернувся на службу.

Окрім цього, американський цивільний підрядник помер через серцевий напад, але це сталося не під час атак безпілотників.

Нагадаємо, минулої ночі бойовики атакували американські бази в Сирії, у Пентагоні відреагували.

Внаслідок численних нещодавніх обстрілів баз США розгортають додаткові системи ППО на Близькому Сході.

У вівторок, 24 жовтня, США доправили ескадрилью винищувачів F-16 на Близький Схід для посилення військової присутності в регіоні, на тлі нападу ХАМАС на Ізраїль.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: