Блінкен зустрівся з головою Палестини Аббасом – подробиці

Читать на русском
Зустріч Блінкена з Аббасом відбулася сьогодні в Рамаллі – на Західному березі.  Перед цим Блінкен та Аббас двічі зустрічалися у Йорданії.
Корреспондент.net

У неділю, 5 листопада, Державний секретар США Ентоні Блінкен зустрівся з президентом Палестинської адміністрації Махмудом Аббасом на Західному березі річки Йордан.

Про це повідомляє CNN.

Хто із перших осіб держав відвідав Ізраїль після нападу ХАМАСХтось із перших осіб держав приїжджав до Ізраїлю з візитом солідарності і скільки разів вони відвідували Україну за час великої війни.

Зустріч Блінкена з Аббасом відбулася сьогодні в Рамаллі – на Західному березі.

Це вже не перший візит Блінкена до регіону з моменту спалаху конфлікту, а також після візитів до Ізраїлю та зустрічі з міністрами закордонних справ арабських країн. Перед цим Блінкен та Аббас двічі зустрічалися у Йорданії.

Блінкен сказав, що на зустрічах у Тель-Авіві в п’ятницю почув «чіткі зобов’язання» щодо готовності влади Ізраїлю боротися з екстремізмом на Західному березі і США «будуть пильно стежити за ситуацією, щоб гарантувати, що наші друзі будуть дотримуватися цього зобов’язання».

При цьому, речник Аббаса повідомив, що палестинський президент закликав до «негайного припинення вогню» та надходження гуманітарної допомоги до Гази. Своєю чергою Блінкен підтвердив, що США підтримує доставку життєво необхідної допомоги та відновлення забезпечення основних потреб у Газі.

Держсекретар раніше висловив припущення, що можливо Палестинська адміністрація знову буде владою у секторі Гази, якщо пануванню ХАМАС покладуть край.

Водночас, близько 200 людей зібралися в Рамаллі на знак протесту проти візиту держсекретаря США.

Нагадаємо, що Блінкен вже тричі побував в Ізраїлі після нападу ХАМАС – 12, 16 жовтня та 3 листопада. Під час першого візиту він запевнив керівництво країни, що Штати підтримують Ізраїль. Повторний візит відбувся після турне арабськими країнами.

Також стало відомо, що президекнт Володимир Зеленський наступного тижня може відвідати Ізраїль із офіційним візитом. За інформацією ЗМІ, підготовка до приїзду Зеленського знаходиться на просунутій стадії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: