Україна також спробує використати зиму як зброю проти російської армії – NYT

Читать на русском
ЗСУ взимку атакуватимуть російські командні центри, склади боєприпасів, лінії постачання та бази далеко від лінії фронту, щоб підірвати боєздатність окупантів.
Фото: УНІАН

Росія знову прагнутиме використовувати зиму як зброю проти українського цивільного населення. Але ЗСУ, у свою чергу, спробують зруйнувати російські лінії постачання за лінією фронту та перетворити зиму на зброю проти деморалізованих окупантів.

Про це йдеться у статті The New York Times.

Рф з початку року захопила близько 500 кв. км української території, це менше площі Києва – NYTРосійські війська захопили приблизно 480 кв. км території України з початку року. Територія, яку ЗСУ та окупанти змогли зайняти у серпні, стала найменшою з початку повномасштабної війни.

На думку журналістів, Україна атакуватимуть командні центри, склади боєприпасів, лінії постачання та бази далеко від лінії фронту, щоб поступово знизити боєздатність росії.

Рішення США надати ракети великої дальності ATACMS дають Україні можливість завдавати ударів по російських позиціях по всій окупованій території, за винятком частин Криму.

Але, за словами аналітиків, росія цього року продемонструвала легшу адаптацію до умов бойових дій і може спробувати змінити маршрути постачання або використати власну артилерію та повітряно-десантне озброєння для протидії українським атакам.

Як зазначив аналітик RUSI Джек Вотлінг, якщо російські війська будуть втягнуті в оборону по широкому фронту, а їхня логістика буде порушена цілеспрямованими ударами, вони можуть у прямому сенсі «промокнути і замерзнути».

За словами військових аналітиків, з огляду на інтенсивність бойових дій, обидві сторони продовжуватимуть боротися за створення сил, здатних проводити наступальні операції.

Росія, за даними військової розвідки Естонії, все ще має близько чотирьох мільйонів артилерійських снарядів – достатньо, щоб продовжувати війну низької інтенсивності ще протягом року.

Нагадаємо, на думку колишнього голови Об'єднаного комітету начальників штабів США Марка Міллі, активна фаза українського контрнаступу може тривати до кінця жовтня. Але керівник ГУР Кирило Буданов запевнив, що контрнаступ триватиме і взимку.

У військовій розвідці США оцінили ймовірність прориву контрнаступу ЗСУ до кінця року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: