Глава Єврокомісії скоро відвідає Київ: у Кабміні розкрили деталі її візиту

Читать на русском
Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн незабаром відвідає Київ з офіційним візитом. Поїздка відбудеться напередодні оприлюднення звіту про прогрес України щодо вступу до ЄС.
Фото: CNN

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн незабаром відвідає Київ з офіційним візитом.

Про це повідомила віце-прем'єр-міністерка із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі телемарафону.

Вступ до Євросоюзу: які кроки до мети вже зробила УкраїнаУкраїна та ЄС можуть до кінця року розпочати переговори про вступ. Що Україна зробила для членства – на інфографіці.

Вона розповіла, що візит відбудеться напередодні публікації звіту про прогрес України та інших кандидатів на вступ до ЄС, який планують подати 8 листопада.

«Перед звітом очікуємо на візит президентки Єврокомісії для переговорів з президентом Володимиром Зеленським з приводу оцінок, які будуть представлені Єврокомісією в остаточному звіті», - сказала Стефанішина.

За її словами, очікується, що рішення буде позитивним.

«І ми сподіваємося, що буде чітко зафіксовано прогрес у 7 кроках. Але й будуть надані рекомендації, які далі пріоритети бачить ЄС щодо реформи у сфері верховенства права», – уточнила віце-прем'єрка.

Нагадаємо, про старт переговорів щодо членства з Україною можуть оголосити у грудні.

ЗМІ також підрахували, яке фінансування може отримати Україна після вступу до Євросоюзу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: