ВАКС оголосив нардепа Дубневича в міжнародний розшук

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про оголошення в міжнародний розшук чинного члена парламенту.
Ярослав Дубневичфото: uk.wikipedia.org

Вищий антикорупційний суд оголосив в міжнародний розшук народного депутата України Ярослава Дубневича, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в організації заволодіння 93 млн грн філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 2 листопада ухвалив ВАКС, повідомили «Слово і діло» співрозмовники в антикорупційних органах.

Як відомо, Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук нардепа Дубневича у межах справи про заволодіння газом вартістю 2,1 млрд грн Новояворівською та Новороздільською ТЕЦами.

Пізніше ВАКС застосував привід до Дубневича у справі УЗ. Утім виконати ухвалу не вдалося, оскільки нардеп перебуває за кордоном. Тому прокурор САП просив оголосили політика в міжнародний розшук. Антикорупційний суд клопотання задовольнив.

У САП підтвердили оголошення в міжнародний розшук нардепа Дубневича.

Нагадаємо, НАБУ і САП заочно повідомили про підозру нардепу Ярославу Дубневичу. За версією слідства, впродовж 2013-2017 років нардеп Дубневич організував заволодіння природним газом підконтрольними йому службовими особами Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ (Львівська обл.) на загальну суму понад 2,1 млрд грн.

Під його контролем підприємства-власники цих ТЕЦ уклали низку угод про закупівлю в НАК «Нафтогаз України» природного газу для виробництва теплової енергії населенню. З метою здешевлення тепла для цієї категорії споживачів НАК постачав комерційним ТЕЦ газ за пільговими цінами, суттєво нижчими від ринкових.

Однак, як встановили детективи НАБУ, «пільговий» газ Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ одержали незаконно, не плануючи використовувати його для виробництва тепла для населення. Натомість, як з'ясувало слідство, цей газ вони використали у власній господарській діяльності для виробництва електроенергії, яку надалі реалізували ДП «Енергоринок» за ринковою ціною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: