НАБУ оголосило у розшук нардепа Дубневича

Читать на русском
НАБУ оголосило у розшук депутата Ярослава Дубневича, якого підозрюють у заволодінні природним газом на суму в понад 2 млрд грн.
Ярослав ДубневичФото: Олег Федонюк / Facebook

НАБУ оголосило у розшук народного депутата Ярослава Дубневича, якого підозрюють у заволодінні природним газом на суму понад 2,1 млрд. гривень.

Про це повідомили у пресслужбі бюро 17 жовтня.

НАБУ і САП повідомили про нову підозру нардепу ДубневичуАнтикорупційні органи правопорядку запідозрили чинного члена парламенту в організації заволодіння державним газом.

«НАБУ розшукує чинного народного депутата України, підозрюваного в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що Дубневич є шостим підозрюваним у межах цієї справи. Іншим учасникам схеми про підозру повідомили у січні 2018 року (епізод щодо розкрадання газу на 1,4 млрд грн) та у серпні 2020 року (епізод щодо розкрадання газу на 729,8 млн грн).

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч.3 ст.27 ч.5 ст.191, ч.3 ст.27 ч.3 ст.209 КК України.

«Оскільки народний депутат не прибув до НАБУ для повідомлення йому про підозру вповноваженим прокурором САП вказану процесуальну дію здійснено у порядку статті 135 КПК України», – зазначили у НАБУ.

Дубневича шукають від дня оголошення йому підозри. Місцезнаходження нардепа детективами поки що не встановлено.

Нагадаємо, НАБУ та САП 11 жовтня повідомили Дубневичу про підозру у заволодінні природним газом на суму у понад 2,1 млрд гривень. До цього ВАКС об'єднав дві справи про ТЕЦ Дубневичів та слухає їх спочатку. Раніше одну із справ закривали, але Апеляційна палата ВАКС це рішення скасувала.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: