ВАКС призначив нове засідання у справі нардепа Дубневича про УЗ

Читать на русском
Антикорупційний суд повторно отримав обвинувальний акт у справі за обвинуваченням члена парламенту та інших осіб.
Ярослав Дубневичфото: Facebook

Вищий антикорупційний суд призначив на 8 червня нове підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням народного депутата Ярослава Дубневича та інших осіб у заволодінні понад 93 млн грн філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 30 травня ухвали ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У кримінальному провадженні № 52017000000000365 від 02.06.2017 за обвинуваченням: (Ярослава Дубневича, Едуарда Пушкаренка, Сергія Тараненка, Валерія Крячка, Антона Шевченка, Олега Місьонга, Тетяни Клепак та Оксани Захаревич – ред.), призначити відкрите підготовче судове засідання на 08:30 08.06.2023», – ідеться в рішенні.

Як відомо, 13 вересня ВАКС закрив справу нардепа Дубневича у зв'язку із закінченням строків розслідування після повідомлення особі про підозру. Проте 18 травня Апеляція ВАКС це рішення скасувала.

Як відомо, у цій справі обвинувачують нардепа Дубневича (в організації заволодіння коштами); його колишнього помічника, першого заступника начальника філії «Центр забезпечення виробництва» УЗ Едуарда Пушкаренка; голову правління ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» Сергія Тараненка та його заступника Валерія Крячка; колишнього засновника ТОВ «Арго» Антона Шевченка; директора ТОВ «Корпорація КРТ» Олега Місьонга; начальника відділу верхньої будови колії філії «Центр забезпечення виробництва» УЗ Андрія Степаненка та двох працівників цього відділу Тетяну Клепак та Оксану Захаревич.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, нардеп Дубневич, імовірно, є організатором схеми привласнення 93,2 мільйона гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ УЗ під час постачання товарів за завищеними цінами в 2015-2017 роках. За даними детективів, як голова комітету Верховної ради з питань транспорту, він нібито організував і створив умови для закупівлі елементів колії за рахунок коштів підприємства УЗ з порушенням законної процедури, за завищеними цінами. Замість переговорної процедури закупівлі, як вважає слідство, нардеп організував проведення процедур відкритих торгів із залученням підконтрольних підприємств – ТОВ «Арго» та ТОВ «Корпорація КРТ», що спричинило завдання збитків на суму 93,28 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: