Війська Ізраїлю прорвали передову лінію оборони ХАМАС

Читать на русском
Ізраїльські сили прорвали передню лінію оборони ХАМАС на півночі Сектору Гази. ЦАХАЛ уже вдалося ліквідувати командира протитанкового ракетного підрозділу бойовиків.
Фото: bayanay.info

Сухопутні сили прорвали передову лінію оборони бойовиків угруповання ХАМАС у північній частині Сектору Гази.

Про це 1 листопала заявив речник армії Ізраїлю контрадмірал Даніель Хагарі, повідомляє The Times of Israel.

Війна Ізраїлю та ХАМАС: що відомо про можливу наземну операцію ЦАХАЛ у ГазіІзраїль має намір провести наземну операцію в Газі, щоб знищити ХАМАС. Що відомо і чому операція відкладається.

«Завдяки попередньому плануванню, точним даним розвідки та спільним атакам з землі, повітря та моря наші війська прорвали передові лінії оборони ХАМАС на півночі Сектора Гази», – повідомив він.

Також Хагарі наголосив, що наземна операція просувається за планом.

У спільній заяві ЦАХАЛ та Армії оборони Ізраїлю говориться також про ліквідацію керівника протитанкового ракетного підрозділу ХАМАС Мухаммеда Асара у Секторі Гази. Під його командуванням підрозділи ХАМАС здійснили численні протитанкові ракетні обстріли цивільних і солдатів ЦАХАЛ.

Нагадаємо, 1 листопада Армія оборони Ізраїлю повідомила, що на півночі Сектору Гази було ліквідовано одного з командирів ХАМАС, причетного до атаки терористів 7 жовтня.

Також повідомлялося, що ЦАХАЛ продовжує посилювати наземну операцію в Секторі Газа та вводить проти ХАМАС додаткові військові сили.

Водночас США та Ізраїль вивчають варіанти майбутнього Сектору Гази після завершення ізраїльської наземної операції проти угруповання ХАМАС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: