«Земля в Газі здригнулася»: міністр оборони Ізраїлю про початок нового етапу війни

Читать на русском
Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив про новий етап війни, який розпочався в ніч на 28 жовтня.
Getty Image

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив, що цієї ночі, 28 жовтня, розпочався «новий етап війни».

Про це пише Haaretz.

Війна Ізраїлю та ХАМАС: що відомо про можливу наземну операцію ЦАХАЛ у ГазіІзраїль має намір провести наземну операцію в Газі, щоб знищити ХАМАС. Що відомо і чому операція відкладається.

За його словами, сьогодні вночі в Ізраїлі почався новий етап війни. Він наголосив, що наземна операція в секторі Газа триватиме до нового наказу.

«Сьогодні вночі земля в Газі здригнулася. Ми атакували над землею і під землею, ми атакували терористів на всіх рівнях і в усіх місцях», – заявив міністр.

Галант додав, що напрямки дій щодо основних зусиль – військових, зусиль щодо звільнення викрадених, цивільних і гуманітарних зусиль були узгоджені під час зборів високопоставлених чиновників.

До слова, ЦАХАЛ заявив, що ввечері 27 жовтня її наземні сили «розширять» свою активність у секторі Гази. Ізраїльські військові вже посилили авіаудари в анклаві.

В ніч на 28 жовтня військовим вдалося ліквідувати голову повітряного групування ХАМАСу Асема Абу Ракабі. Удару також завдали по командувачу військово-морських сил ХАМАСу в секторі Газа Ратібу Абу Цахібану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: