КПП «Рафах» відкрито для іноземців: у МЗС почали підготовку до евакуації українців з Гази

Читать на русском
Єгипет дозволив евакуювати іноземців із Сектору Газа через КПП Рафах. МЗС та посольства розпочали підготовку до евакуації українців, виїхати хочуть 358 осіб.
AFP/Getty Images

Влада Єгипту дозволила виїзд іноземців із Сектору Газа через КПП «Рафах». У зв'язку з цим Міністерство закордонних справ та українські посольства в регіоні розпочали підготовчий етап евакуації українців.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Громадяни яких країн загинули чи постраждали внаслідок нападу ХАМАС на ІзраїльГромадяни яких країн загинули, зникли безвісти або були взяті у заручники під час нападу ХАМАС на Ізраїль – на інфографіці.

Він розповів, що актуалізовано список охочих виїхати з Гази – 358 осіб, переважно жінки та діти.

«Надіслано офіційний запит причетним сторонам задля видачі дозволів на виїзд із палестинського анклаву та транзиту єгипетською територією. Очікуємо погодження. Підготовлено документи для українців, які не мають дійсних проїздних документів. Заброньовано необхідний транспорт. Сформовано групу дипломатів, яка прибуде на кордон із Сектором Гази для допомоги нашим громадянам на місці», – написав Ніколенко.

За повідомленням єгипетської сторони, виїзд іноземців із Сектору Газа здійснюватиметься в алфавітному порядку відповідно до їх громадянства.

Нагадаємо, з початку війни із Ізраїлю чартерними рейсами вивезли понад 500 громадян України.

Також кілька сотень українців виявили бажання евакуюватися із Сектору Газа, але це було неможливо через закриті пункти пропуску.

Загалом внаслідок нападу ХАМАС на Ізраїль загинули вже 25 громадян України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: