Посол в Ізраїлі пояснив, чому Україна не може почати евакуацію громадян з сектору Гази

Читать на русском
Посольство в Ізраїлі вже підготувало все необхідне для того, щоб провести евакуацію українців із сектору Газа. При цьому процес не можуть розпочати через закриті пункти пропуску, повідомив посол України Євген Корнійчук.
Фото: Getty Images

Посольство в Ізраїлі вже підготувало все необхідне для того, щоб провести евакуацію українців із сектору Газа. При цьому процес не можуть розпочати через закриті пункти пропуску.

Про це повідомив посол України Євген Корнійчук у ефірі національного телемарафону.

Напад на Ізраїль: які країни підтримали ХАМАС, а які – зберігають нейтралітетКраїни Заходу підтримують Ізраїль та засуджують напад ХАМАС. Які країни вважають за краще залишатися нейтральними чи підтримали бойовиків – на інфографіці.

Він зазначив, що на кордоні Гази та Єгипту донедавна діяв пункт пропуску «Рафах». Наразі він заблокований, і посольство поки не може вплинути на його роботу.

«Проблема в тому, що йде фактично такий собі пінг-понг. Єгиптяни кажуть, що це ХАМАС із боку сектору Гази не пускає, а ХАМАС – що єгиптяни не пускають. Де правда – незрозуміло», – розповів Корнійчук.

Дипломат додав, що станом на зараз евакуацію запросили 220 українських громадян, які перебувають у Газі. Співробітники посольства в Єгипті готові зустріти їх «у будь-який час» та за необхідності допомогти з документами.

«У нас інфраструктура готова, але це, на жаль, не лише залежить від нас. Щойно буде розблоковано цей пункт пропуску або пункт пропуску у бік Ізраїлю, ми вивеземо людей», – резюмував посол.

Нагадаємо, сьогодні в МЗС оновили дані щодо кількості загиблих українців в Ізраїлі.

Раніше повідомлялося, що понад тисячу українських громадян звернулися за допомогою у виїзді з території Ізраїлю через скасовані авіарейси. Дипломати готують на суботу, 14 жовтня, перший евакуаційний рейс до Румунії. Згодом будуть і додаткові евакуаційні рейси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: