Посол повідомив, скільки українців уже евакуювали з Ізраїлю

Читать на русском
З Ізраїлю вдалося евакуювати 540 громадян. Загалом від часу повномасштабного теракту виїхало близько 4 тисяч громадян України.
Фото: Embassy of Ukraine in the State of Israel / Facebook

Із Ізраїлю за допомогою чотирьох чартерних рейсів уже вивезли понад 500 громадян України. При цьому в секторі Газа ще залишаються понад 350 українців.

Про це повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі телемарафону 31 жовтня.

Громадяни яких країн загинули чи постраждали внаслідок нападу ХАМАС на ІзраїльГромадяни яких країн загинули, зникли безвісти або були взяті у заручники під час нападу ХАМАС на Ізраїль – на інфографіці.

«Вдалося нам евакуювати 540 громадян. Загалом від часу повномасштабного теракту виїхало близько 4 тисяч громадян України. Тобто, аеропорт Бен-Гуріон працює у звичайному режимі. Багато відмов іноземних компаній працювати. Тому люди скористалися евакуаційними рейсами, які запропонувало посольство», – розповів Корнійчук.

За його словами, всього відбулося чотири чартери. Люди платили за квитки за собівартістю. Усі вони відбули до Румунії.

Корнійчук зазначив, що зараз у секторі Газа перебуває 357 громадян України.

«Таких людей (українців, які перебувають у Секторі Газа – ред.) зараз 357, але їхня кількість постійно зростає. На жаль, із ними губиться періодично зв'язок. Наразі зв'язок є. Ми 10 разів подаємо оновлені списки ізраїльській стороні, Єгипетській стороні окремо нашим координаторам американцям», – розповів Корнійчук.

Він висловив сподівання, що нова евакуація відбудеться найближчим часом.

Нагадаємо, сьогодні в МЗС повідомили, що зросла кількість загиблих українців у секторі Газа. Також повідомлялося, що переговори Ізраїлю та ХАМАС про звільнення заручників зайшли у глухий кут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: