Зеленський у зверненні поділився деталями наради щодо результатів зустрічі на Мальті

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський сьогодні провів нараду, присвячену підсумкам нещодавньої зустрічі, яка відбулася на Мальті. Деталі наради глава держави розкрив у вечірньому зверненні до нації.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський сьогодні провів нараду, присвячену підсумкам нещодавньої «мирної зустрічі», яка відбулася на Мальті.

Деталі наради глава держави розкрив у вечірньому зверненні до нації.

«Обговорили результати цього саміту. Певні речі – дуже корисні для України, для міжнародного права загалом – ми поки не оприлюднюємо. Причина -вона зрозуміла: не даємо шансу Росії зірвати наші міжнародні зусилля. Але можу сказати, що ця, вже третя зустріч радників стала ще сильнішою, ніж дві перед нею», – заявив президент.

За його словами, є багато сигналів від представників держав, зокрема Глобального Півдня, які підтверджують правильність курсу на об'єднання світу навколо Формули миру.

«Визначили сьогодні на нараді основні кроки, які будемо робити наступними місяцями, щоб додати ще нового змісту щодо Формули миру», – наголосив Зеленський.

Головне із вечірнього звернення глави держави:

  • Передусім, вдячність нашим захисникам неба – воїнам мобільних вогневих груп, українським льотчикам та воїнам зенітних ракетних військ, усім підрозділам, які знищують російську авіацію, ракети й дрони… Минулої ночі збито 18 «шахедів» та одну керовану авіаційну ракету. На жаль, є кілька влучань. Але більшість ворожих цілей були знищені.

  • Ще одна дуже важлива річ. Сьогоднішній день має особливий геополітичний і ціннісний сенс. Цей день, 1 листопада, відзначається фактично як народження Європейського Союзу. Тридцять років тому набув чинності Маастрихтський договір, який заклав основи сучасного європейського єднання.

  • Ми цінуємо нашу Європу, Європу взаємодії, а не суперечок, Європу людей, а не ідеологій, бо тільки таким наш континент здатен захищати і захистити людські життя і в країнах Європи, й у світі. Я впевнений, що Україна зробить нашу Європу сильніше, ніж будь-коли, і ми працюємо максимально активно, щоб не залишилося жодної перешкоди для нашого вступу в Європейський Союз.

-Нагадаємо, зустріч на Мальті відбулася 28-29 жовтня. Учасники переговорів зосередилися на 5 основних питаннях, пов'язаних із реалізацією Формули миру.

Раніше у Зеленського розповіли, чому делегація Китаю пропустила зустріч на Мальті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: