У Зеленського розповіли, чому делегація КНР пропустила зустріч на Мальті

Читать на русском
Представники Китаю попереджали Україну про те, що їхня делегація пропустить зустріч з питань миру, яка пройшла на Мальті. За словами представника ОП, Пекін не зміг взяти участь у переговорах через розбіжності графіків.
Фото: Офіс президента України

Представники Китаю попереджали Україну про те, що їхня делегація пропустить зустріч з питань миру, яка пройшла на Мальті.

Про це повідомив заступник глави Офісу президента Ігор Жовква в ефірі телемарафону.

У Зеленського розповіли про результати зустрічі щодо Формули миру на МальтіНа Мальті відбулася третя зустріч стосовно української Формули миру. В Офісі президента підбили підсумки.

За його словами, делегація КНР не змогла взяти участі у переговорах через неспівпадіння графіків.

«Спецпредставник Китаю Лі Хуей брав участь у рамках попередньої зустрічі щодо Формули миру – у Джидді. На цей раз він не зміг взяти участь. У нас була реакція китайської сторони у відповідь, що така зустріч не відбудеться через розбіжність графіків», – сказав Жовква.

Водночас він наголосив, що Київ розраховує на подальшу участь китайської сторони у подібних переговорах.

«На першому рівні – коли працюють посли у Києві – китайський посол кілька разів брав участь, зокрема виступав. Тому, безумовно, ми розраховуємо на подальшу участь Китаю у цих форматах – і у форматі послів, і у форматі зустрічі радників із нацбезпеки», – зазначив представник ОП.

Нагадаємо, зустріч на Мальті відбулася 28-29 жовтня, вона була присвячена питанням реалізації української Формули миру.

Напередодні речник міністерства закордонних справ КНР Ван Веньбін, коментуючи відсутність представників Пекіна на нещодавній зустрічі, заявив, що Китай продовжуватиме «по-своєму сприяти» мирним переговорам.

Раніше результати зустрічі на Мальті прокоментував президент Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: