Зеленський збирав Ставку: які ключові питання обговорили

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський у вівторок, 31 жовтня, провів чергове засідання Ставки Верховного головнокомандувача. Учасники обговорили низку питань, які стосуються безпеки у Чорноморському регіоні.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський у вівторок, 31 жовтня, провів чергове засідання Ставки Верховного головнокомандувача.

Про це глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі.

Як союзники допомагають Україні підготуватися до зимових атак росіїСоюзники допомагають Україні готуватися до непростої зими. Які засоби ППО, енергетичну та гуманітарну допомогу обіцяли – на інфографіці.

За словами Зеленського, засідання було тривалим та важливим. На Ставці обговорили низку питань, які стосуються безпеки у Чорноморському регіоні.

«Безперешкодна робота «зернового коридору». Боротьба з діями ворога, які ставлять під загрозу мирне судноплавство. Зниження спроможностей ворожого флоту. Доповіді командувача ВМС ЗСУ Неїжпапи, начальника ГУР МО Буданова, голови СБУ Малюка», – розповів президент.

Учасники засідання також говорили про безпеку Одеської області та необхідність посилення як регіональної системи ППО, так і протиповітряної оборони у прикордонних та прифронтових районах.

«Ситуація на фронті: Куп’янськ, Авдіївка, Херсон. Доповіді головкома Залужного, командувачів Сирського, Тарнавського, Гнатова, Москальова, Содоля. Нарощування вітчизняного виробництва артсистем та артснарядів натівського стандарту. Графіки постачання від партнерів. Доповіді міністра оборони Умєрова та міністра з питань стратегічних галузей промисловості Камишіна», – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що Україна максимально працює, щоб дати ЗСУ більше ППО, оскільки постачання цих систем безпосередньо впливають на строки закінчення війни.

Раніше у NYT повідомили, що Україна разом із США створила «гібридні» системи ППО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: