У ГУР пояснили, для чого у росії зробили вкид про смерть путіна

Читать на русском
Чутки про смерть російського диктатора володимира путіна були запущені не просто так – в рф використали цей вкид для перевірки реакції суспільства країни-окупанта, вважають у ГУР.
Фото: Getty Images

Чутки про смерть російського диктатора володимира путіна були запущені не так – в рф використали цей вкид для перевірки реакції суспільства країни-окупанта.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов у ефірі Радіо NV.

У якому віці вмирали диктаториУ якому віці і від чого вмирали найвідоміші диктатори ХХ століття – на інфографіці Слово і діло.

За його словами, такі вкиди – це «внутрішня історія, розрахована на російську аудиторію».

«Це солодка для українських слухачів музика. Але це лише повідомлення російських анонімних Telegram-каналів. Звичайно, путіну це мало чим допомагає, тому що в росії багато прихильників конспірологічних теорій. Внутрішнє протистояння в рф триває, і воно проявляється і в таких інформаційних кампаніях», – сказав Юсов.

Він зазначив, що сили, які запустили такі чутки, хотіли подивитися на реакцію суспільства, еліт та медіа «у цифрах та в динаміці».

«У такий спосіб імперія, яка будується на роботі спецслужб, вивчає, як далі діяти. Це також інструмент впливу на самого путіна або схожу на нього людину. Він змушений реагувати, і Пєсков змушений реагувати, доводити, що це не так. Тобто його ведуть певним коридором», – підкреслив представник розвідки.

Нагадаємо, чутки про смерть диктатора було запущено минулого тижня анонімними пропагандистськими Telegram-каналами. Прессекретар путіна Пєсков тоді заявив, що диктатор нібито не має ні проблем зі здоров'ям, ні двійників, які могли б замінити його на публіці.

Раніше керівник ГУР Кирило Буданов відповів, що вигідніше для України: вбити путіна чи дозволити йому «добити» рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: