У путіна з'явилася нова стратегія у війні проти України – NYT

Читать на русском
За допомогою пропаганди та теорій змови росія найближчими місяцями намагатиметься підірвати підтримку України з боку США та Європи.
Shutterstock

У володимира путіна з'явилася нова стратегія у війні проти України. За словами американських чиновників, президент рф має намір підірвати підтримку України з боку США та Європи за допомогою пропаганди проросійських політичних партій та розпалюючи теорії змови за допомогою нових технологій.

Про це пише The New York Times.

Скільки часу до виборів залишилося в країнах-партнерах УкраїниВсі країни, які є союзниками та партнерами України – це демократії зі змінюваною владою. Про те, коли в союзних країнах проводитимуться вибори – в інфографіці

За словами американських чиновників, росія розчарована тим, що США та Європа, як і раніше, єдині у військовій та економічній підтримці України. Але путін вважає, що зможе вплинути на американську політику, щоб послабити підтримку України та потенційно відновити свою перевагу на полі бою.

Крім того, Кремль, ймовірно, намагатиметься підтримати проросійських кандидатів у Європі, бачачи в недавніх результатах потенційно благодатний ґрунт – на парламентських виборах у Словаччині в неділю переміг проросійський кандидат Роберт Фіцо.

Як кажуть американські офіційні особи, росія постійно проводить інформаційні операції, спрямовані на дискредитацію політики НАТО та США і, ймовірно, активізує зусилля найближчими місяцями. Кінцевою метою путіна є підрив позицій кандидатів, які підтримують Україну, та зміна політики США.

Деякі чиновники США сумніваються в успіху росії, але навіть якщо Москва не зможе вплинути на остаточний результат виборів, то хоча б спровокує суперечки щодо військової допомоги Україні.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Словаччини вже звинуватило росію у втручанні у парламентські вибори.

На Заході також стурбовані, що путін затягує війну до президентських виборів у США, сподіваючись на поразку Джо Байдена.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: