Обвинувачений суддя з Харкова мобілізований, слухання його справи зупинили

Читать на русском
Апеляційна інстанція призупинила слухання справи служителя Феміди з Харкова, оскільки він призваний на військову службу.
Сергій Лазюк із адвокатомфото: ВРП

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду призупинила слухання скаргу на вирок, яким до 7 років позбавлення волі засудили суддю Дзержинського районного суду міста Харкова Сергія Лазюка. Обвинувачений призваний на військову службу.

Про це йдеться в рішенні АП ВАКС від 24 жовтня, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання захисника - задовольнити. Зупинити провадження за апеляційними скаргами на вирок Вищого антикорупційного суду від 10 серпня 2022 року, ухвалений за результатами розгляду об'єднаних кримінальних проваджень стосовно (Сергія Лазюка – ред.), обвинуваченого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, до звільнення обвинуваченого з військової служби», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС засудив суддю Лазюка до 7 років позбавлення волі. Також судді призначили додаткове покарання у вигляді конфіскації всього належного йому майна та заборони протягом 3 років після відбуття основного покарання обіймати посади в судах та органах влади. Крім того, судді застосували спеціальну конфіскацію до 500 доларів Лазюка.

Нагадаємо, Лазюка обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди службовою особою). За версією обвинувачення, суддя висловив прохання надати йому неправомірну вигоду в розмірі 75 тисяч грн, тобто у вигляді відсотка від суми позову у цивільній справі, що перебувала на його розгляді, за швидке та законне ухвалення ним рішення.

Також харківського суддю обвинувачують у вимаганні в 2015-2016 роках 1000 доларів і одержанні 800 доларів за ухвалення рішення у цивільній справі про виселення з квартири. Вказані справи були об'єднані антикорупційним судом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: