САП скерувала до суду обвинувальний акт щодо судді з Харкова

Читать на русском
Антикорупційні прокурори склали черговий обвинувальний акт щодо судді у справі про хабарництво.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)

Обвинувальний акт щодо судді Дзержинського районного суду міста Харкова Сергія Лазюка, якого підозрюють у вимаганні хабара в 75 тисяч гривень, скерували до суду.

Про це повідомляє «Слово і Дело» з посиланням на прес-службу Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі.

«Прокурором САП за результатами досудового розслідування НАБУ затверджений обвинувальний акт і скерований до Чутівського райсуду Полтавської області Полтавської області щодо судді Дзержинського райсуду Харкова за фактом висловлення прохання надати та прийняття пропозиції отримати неправомірну вигоду», – зазначили в прокуратурі.

За словами представників САП, служителя Феміди підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди службовою особою). Як зазначили в прокуратурі, кримінальне провадження за цим епізодом відкрили ще в березні 2015 року. Його розслідування здійснювалося Генеральною прокуратурою, однак склад злочину тоді не був знайдений і провадження закрили.

«Вказана особа водночас є обвинуваченою в іншому кримінальному провадженні, що розслідували детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП, обвинувальний акт в якому був скерований до суду для розгляду по суті раніше», – додали в САП.

Нагадаємо, суд відмовився продовжувати зобов'язання Лазюка.

Раніше САП скерувала до суду справу про незаконне збагачення екс-судді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: