ВРП відсторонила підозрюваного суддю з Броварів

Читать на русском
Орган суддівського врядування підтримав прохання головного антикорупційного прокурора про відсторонення служителя Феміди.

Вища рада правосуддя відсторонила суддю Броварського міськрайонного суду Київської області Володимира Сердинського від здійснення правосуддя до 27 листопада.

Таке рішення підтримали 11 членів ВРП з 12 присутніх, лише один голос був проти, повідомляє «Слово і діло».

«Вища рада правосуддя ухвалила: клопотання заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка задовольнити. Тимчасово до 27 листопада 2023 року відсторонити суддю Броварського міськрайонного суду Київської області Володимира Сердинського від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності», – оголосив рішення голова ради Григорій Усик.

Раніше Вищий антикорупційний суд відправив суддю Сердинського під варту. Альтернативою йому визначили 1,5 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру судді Броварського міськрайонного суду Київського суду Володимиру Сердинському. За версією слідства, суддя одержав неправомірну вигоду від представника однієї зі сторін у цивільній справі за ухвалення рішення в її інтересах. Частину неправомірної вигоди у сумі 1000 доларів він отримав раніше за ухвалення ним рішення про витребування доказів у справі. Під час одержання другої частини неправомірної вигоди у сумі 3000 дол. за ухвалення ним у цей день рішення про стягнення боргу на користь позивача його викрили «на гарячому» детективи НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: