ВАКС оголосив вирок харківському судді Лазюку: 7 років позбавлення волі

Читать на русском
Антикорупційний суд першої інстанції завершив судовий розгляду справи служителя Феміди з районного суду міста Харкова. Йому оголосили обвинувальний вирок.
Сергій Лазюк

Вищий антикорупційний суд засудив до 7 років позбавлення волі суддю Дзержинського районного суду міста Харкова Сергія Лазюка. Його визнали винуватим в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 10 серпня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Сергія Лазюка визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України. Призначити обвинуваченому Сергію Лазюка покарання у вигляді позбавлення волі строком на 7 років», – оголосив головуючий суддя Ярослав Шкодін.

Також судді призначили додаткове покарання у вигляді конфіскації всього належного йому майна та заборони протягом 3 років після відбуття основного покарання обіймати посади в судах та органах влади. Крім того, судді застосували спеціальну конфіскацію до 500 доларів Лазюка.

Вказане рішення може бути оскаржене протягом 30 днів до Апеляційної палати ВАКС. Таким чином, вирок ще не набув законної сили.

Вирок постановлений колегією суддів у складі: головуючого Ярослава Шкодіна, суддів Олега Федорова та Лариси Задорожної.

Нагадаємо, Лазюка обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди службовою особою). За версією обвинувачення, суддя висловив прохання надати йому неправомірну вигоду в розмірі 75 тисяч грн, тобто у вигляді відсотка від суми позову у цивільній справі, що перебувала на його розгляді, за швидке та законне ухвалення ним рішення.

Також харківського суддю обвинувачують у вимаганні в 2015-2016 роках 1000 доларів і одержанні 800 доларів за ухвалення рішення у цивільній справі про виселення з квартири. Вказані справи були об'єднані антикорупційним судом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: