Нетаньягу підтвердив початок наземної операції ЦАХАЛ в Секторі Газа

Читать на русском
За його словами, рішення про початок наземної операції було ухвалено одноголосно як військовим кабінетом, так і кабінетом безпеки.
Укрінформ

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що уряд одностайно схвалив рішення про розширення наземної операції у Секторі Гази.

Про це повідомляє The Times of Israel, з посиланням на слова Нетаньягу на пресконференції в Тель-Авіві.

Прем'єр заявив, що військові цілі Ізраїлю ясні – «знищення військових і управлінських можливостей ХАМАС; і повернення заручників додому».

Війна Ізраїлю та ХАМАС: що відомо про можливу наземну операцію ЦАХАЛ у ГазіІзраїль має намір провести наземну операцію в Газі, щоб знищити ХАМАС. Що відомо і чому операція відкладається.

Згідно зі словами Нетаньягу, рішення про початок наземного вторгнення було прийнято одноголосно, як військовим кабінетом, так і кабінетом безпеки.

«Наша мета єдина: перемогти ворога-вбивцю. Ми заявили «ніколи знову» і повторюємо: «ніколи знову, тепер». У мене болить серце, коли я зустрічався з родичами заручників. Я запевнив їх, що ми зробимо все можливе, аби повернути їхніх близьких додому. Їхній полон є злочином проти людяності», - заявив Нетаньягу.

Також керівник ізраїльського уряду наголосив, що «ті, хто звинувачує ЦАХАЛ у воєнних злочинах, є лицемірами».

«Я закликаю мирних жителів Гази евакуюватися до південної частини сектору. Ворог цинічно використовує лікарні як укриття. Ізраїль веде битву за людство проти варварів», - підкреслив прем'єр.

При цьому, він заявив, що Ізраїль стоїть лише на початку битви проти свого ворога.

«У перші тижні війни ми завдали масованих авіаударів, які значно уразили ворога. Ми ліквідували багатьох терористів. Однак ми тільки на початку. Битва всередині сектору Гази буде тяжкою і довгою. Це наша друга війна за незалежність. Це місія мого життя», - підсумував Нетаньягу.

Нагадаємо, ЦАХАЛ заявив, що ввечері 27 жовтня її наземні сили «розширять» свою активність у секторі Гази. Ізраїльські військові вже посилили авіаудари в анклаві.

В ніч на 28 жовтня військовим вдалося ліквідувати голову повітряного групування ХАМАСу Асема Абу Ракабі. Удару також завдали по командувачу військово-морських сил ХАМАСу в секторі Газа Ратібу Абу Цахібану.

Згодом міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив, що цієї ночі, 28 жовтня, розпочався «новий етап війни».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: