Ізраїль, ймовірно, утримався від повномасштабного вторгнення в сектор Газа – NYT

Читать на русском
Журналісти New York Times заявили, що Ізраїль, ймовірно, вирішив утриматись від повномасштабного вторгнення в сектор Газа. Замість цього вони проводять більш обмежені наземні операції.
facebook.com/tzahalonline2

Ізраїль, ймовірно, вирішив утриматись від повномасштабного вторгнення в сектор Газа й провести більш обмежені наземні операції.

Про це повідомляє New York Times.

Війна Ізраїлю та ХАМАС: що відомо про можливу наземну операцію ЦАХАЛ у ГазіІзраїль має намір провести наземну операцію в Газі, щоб знищити ХАМАС. Що відомо і чому операція відкладається.

Журналісти пишуть, що Ізраїль, ймовірно, вирішив провести більш обмежені наземні операції в секторі Газа. Це було узгоджено зі Сполученими Штатами Америки. Та при цьому, за словами американських чиновників, наразі важко стверджувати, що в кінцевому підсумку зробить Ізраїль, оскільки збільшення кількості повітряних ударів і розширення наземних вторгнень за останні три дні свідчить про більш агресивну позицію.

Як пише видання, наразі вторгнення Ізраїля до сектора Газа є менш масштабним та більш вузькоспрямованим, ніж те, що Єрусалим спочатку описував міністру оборони США Остіну Ллойду.

Відзначають, що на плани Ізраїлю міг подіяти тиск щодо переговорів про заручників і внутрішні конфлікти щодо стратегії, місця і часу вторгення між ізраїльськими політичними та військовими лідерами.

«Американські чиновники кажуть, що Ізраїль, схоже, проводить поетапну операцію з меншими розвідувальними підрозділами, які просуваються до Гази, щоб знайти бійців ХАМАС, зіткнутися з ними та знайти їх слабкі місця», – додають у New York Times.

Нагадаємо, напередодні прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що уряд одностайно схвалив рішення про розширення наземної операції у Секторі Гази.

Того ж дня міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив, що вночі 28 жовтня розпочався «новий етап війни».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: