Генасамблея ООН ухвалила резолюцію із закликом до негайного перемир'я у Секторі Гази

Читать на русском
На тлі розширення наземної операції ЦАХАЛ у Секторі Гази Генасамблея ООН ухвалила резолюцію, яка закликає до негайного перемир'я в зоні палестино-ізраїльського конфлікту.
Фото: Associated Press

У п'ятницю, 27 жовтня, Генеральна Асамблея ООН під час засідання ухвалила йорданську резолюцію, яка закликає до гуманітарного перемир'я в Секторі Гази.

Про це повідомляють Times of Israel та Al Jazeera.

Генасамблея підтримала резолюцію Йорданії, яка закликає до негайного припинення вогню в палестинському анклаві, звільнення всіх цивільних, захисту цивільних і міжнародних установ, а також забезпечення проходження гуманітарної допомоги в Сектор Гази.

«За» проголосували 120 країн, «проти» — 14, ще 45 утримались.

Так, проти резолюції висловилися представники США, Австрії, Хорватії, Чехії, Фіджі, Гватемали, Угорщини, Ізраїлю, Маршаллових островів, Мікронезії, Науру, Папуа-Нової Гвінеї, Парагваю та Тонга.

Варто зазначити, що Україна утрималася від голосування, у той час як росія, яка веде проти України агресивну війна, віддала голос «за».

Разом з тим члени ООН відкинули запропоновану Канадою та США поправку щодо засудження в резолюції палестинського угруповання ХАМАС, яке контролює Сектор Гази і здійснило напад на Ізраїль 7 жовтня. Ця пропозиція не набрала необхідні дві третини голосів.

Посол Йорданії в ООН назвав поправку спробою «відбілення» ізраїльських «звірств» в Секторі Гази.

Видання Times of Israel пише, що ухвалена резолюція ООН «цілком символічна», але підкреслює переважну міжнародну підтримку палестинців.

Нагадаємо, Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що ввечері 27 жовтня її наземні сили «розширять» свою активність у Секторі Гази. Ізраїльські військові вже посилили авіаудари в анклаві.

Також ми розбиралися, як останніми роками Україна та Ізраїль голосували у Генасамблеї ООН за принципові один для одного питання.

Раніше президент Європейської ради Шарль Мішель прокоментував перспективи мирної конференції з питань війни між Ізраїлем і ХАМАС, заявивши, що в ЄС не розглядають участь ХАМАС у мирній конференції з питань війни в Ізраїлі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: