Рада безпеки ООН відхилила російську резолюцію про гуманітарне припинення вогню в Газі

Читать на русском
Рада безпеки ООН відхилила російську резолюцію про гуманітарне припинення вогню в секторі Газа, оскільки в ній не засуджувалися дії ХАМАС.
Фото: AP

Рада Безпеки ООН відхилила російську резолюцію, яка закликала до гуманітарного припинення вогню у війні між Ізраїлем та ХАМАС.

Про це повідомляє CNN.

Україно-ізраїльські відносини: чи підтримують країни одна одну в ООНЯк Україна та Ізраїль голосують в ООН за принципові один для одного питання – на інфографіці.

Резолюція отримала п'ять голосів «за», чотири «проти», і шість країн утрималися. США, Велика Британія та Франція проголосували «проти» через те, що резолюція не засудила ХАМАС за його напад на Ізраїль.

«Не зумівши засудити ХАМАС, росія дає прикриття терористичній групі, яка жорстоко поводиться з безневинними громадянами. Це обурливо та лицемірно», – заявила посол США Лінда Томас-Грінфілд.

«Ми не можемо підтримати резолюцію, яка не засуджує терористичні атаки ХАМАС», – пояснила постійна представниця Британії в ООН Барбара Вудворд.

Постпред Франції Ніколя де Рів'єр заявив, що в російському проєкті резолюції «відсутні кілька істотних елементів», і натомість закликав Раду безпеки об'єднатися навколо проєкту, запропонованого президентом Бразилії, і погодитися засудити цей терористичний акт, забезпечити гуманітарну допомогу та захистити цивільне населення Гази.

Нагадаємо, за даними ООН, за тиждень війни майже мільйон людей стали вимушеними переселенцями у секторі Газа.

Раніше Папа Римський Франциск закликав створити гуманітарні коридори для допомоги тим, хто перебуває в облозі в секторі Газа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: