В України є «технічний доказ» участі росії в нападі на Ізраїль – Данілов

Читать на русском
Україна має технічне підтвердження того, що росія брала у атаці ХАМАС на Ізраїль безпосередню величезну участь.
Фото: РНБО

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що в України є «технічне підтвердження» участі росії в атаці ХАМАС проти Ізраїля.

Про це повідомило Радіо Свобода.

Ізраїль засудив переговори росії з ХАМАС та закликав «негайно вигнати» бойовиків з МосквиУ МЗС Ізраїлю відреагували на сьогоднішній візит делегації бойовиків палестинського угрупування ХАМАС до Москви. Там наголосили, що запрошення терористів узаконює звірства ХАМАС.

«Ми маємо навіть технічне підтвердження того, що росія брала у атаці ХАМАС безпосередню величезну участь. Я можу сказати, що центр, який займається кібербезпекою при апараті РНБО, відстежує всі атаки, що здійснюються на нашу Україну», — розповів Данілов.

Він додав, що за три дні до дня нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль «атаки на український кіберпростір знизились на 70%».

«Ми проаналізували, куди переметнулися російські військові частини, що були причетні до атак. Вони перекинулись саме на Ізраїль. Тому росіяни в цьому беруть безпосередню участь, вони є зацікавленою стороною», – підкреслив секретар РНБО.

Нагадаємо, 7 жовтня бойовики руху ХАМАС здійснили масований ракетний удар по території Ізраїлю й перейшли кордон в Секторі Гази, вбиваючи людей і захоплюючи заручників.

Армія оборони Ізраїлю у відповідь розпочала антитерористичну операцію «Залізні мечі».

При цьому прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що країна вступає в «довгу і важку війну», нав’язану атакою ХАМАС.

Також в Ізраїлі заявили, що одним з етапів війни має стати масштабна наземна операція, яка є одним з кроків до повного знищення ХАМАС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: