Виплати за зруйноване житло: у «Дії» тестують послугу для однієї з областей

Читать на русском
На порталі Дія тестують процедуру виплат за зруйноване житло. Наразі можуть подати заявку мешканці Київщини.
фото з відкритих джерел

На порталі «Дія» стартувало бета-тестування подання заяви на отримання компенсації за повністю зруйноване житло. Наразі подати заяву можуть мешканці Київської області.

Про це повідомила пресслужба «Дії» у Telegram.

Стартувала програма компенсації за зруйноване житло: хто та скільки зможе отриматиНа першому етапі послуги єВідновлення допомогу отримають люди, чиї будинки потребують косметичного ремонту. Максимальна сума на відновлення одного об'єкта – 200 тисяч гривень.

Як повідомляється, мешканці Київської області, чиї будинки були знищені через російську агресію, зможуть подати заяву в додатку «Дія» та отримати компенсацію. Після Київської області послуга масштабується і для інших регіонів.

Подати заяву можуть громадяни, які:

  • досягли 18 років;
  • мають верифікований РНОКПП;
  • попередньо направили повідомлення про зруйноване майно;
  • мають зруйнований будинок на території села Мощун у Гостомельській територіальній громаді або у смт Бородянка Бородянського селищного територіального товариства Київської області;
  • є єдиним власником майна, зареєстрованим у Державному реєстрі речових прав.

«Після бета-тестування послуга стане доступною іншим населеним пунктам, а незабаром і майну, яке має співвласників. Працюємо над розширенням послуги для майна на тимчасово окупованій території України», – розповіли у пресслужбі.

Приєднатися до тестування можна на сайті або у додатку «Дія».

Нагадаємо, 10 травня в Україні стартувала програма «єВідновлення». Українці зможуть отримати гроші за пошкоджене та зруйноване війною житло. Цього тижня Кабмін розширив програму для тих, хто вже відремонтував житло власним коштом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: