ВАКС продовжив обов'язки заступнику міністра Висоцькому

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження строку дії покладених на підозрюваних процесуальних обов'язків.
Тарас Висоцькийфото: Мінагрополітики

Вищий антикорупційний суд продовжив до 19 грудня строк дії обов'язків, покладених на першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького. Його підозрюють у зловживаннях на 62,5 млн грн.

Таке рішення 19 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд застосував до Висоцького запобіжний захід у вигляді 805 200 грн застави з обов'язками, а саме: прибувати на першу вимогу; не відлучатись за межі Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Пізніше Висоцькому збільшили розмір застави, але обов'язки залишили без змін. Прокурор САП попросив продовжити дію обов'язків, покладених на Висоцького.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії покладених на підозрюваного (Висоцького – ред.) процесуальних обов'язків - задовольнити частково. Продовжити підозрюваному строк дії обов'язків, покладених на нього у зв'язку із застосуванням запобіжного заходу у виді застави, на 2 місяці, тобто до 19 грудня 2023 року включно», – йдеться в рішенні.

Також ВАКС продовжив до 19 грудня обов'язки, покладені на колишнього заступника міністра економіки Олександра Грибана. У нього такий самий перелік обов'язків, крім носіння браслету.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру першому заступнику міністра агрополітики Тарасу Висоцькому і ексзаступнику міністра економіки Олександру Грибану. Висоцького підозрюють у причетності до зловживань на двох закупівлях макаронів у вигляді гуманітарної допомоги, які завдали 62,5 млн грн збитків. Грибану інкримінують лише один епізод – на 33,7 млн грн збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: