Антикорупційний суд визначив заставу ексзаступнику міністра економіки

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовився взяти під варту колишнього заступника глави Мінекономіки і обрав йому інший запобіжний захід.

Вищий антикорупційний суд застосував до колишнього заступника міністра економіки Олександра Грибана запобіжний захід у вигляді 805 200 грн застави з покладанням обов'язків. НАБУ і САП підозрюють його у зловживаннях на 33,7 млн грн під час закупівлі продуктів харчування в якості гуманітарної допомоги.

Таке рішення 1 вересня ухвалив слідчий суддя ВАКС Олег Федоров, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою – задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Олександра Грибана запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 350 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 939 400 грн», – оголосив суддя.

Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати до детектива, прокурора, суду; не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та роботи; утриматися від спілкування зі свідками та іншим підозрюваним Тарасом Висоцьким; здати закордонний паспорт.

За версією слідства, ексзаступник міністра економіки Олександр Грибан причетний до епізоду у зловживаннях на 33,7 млн грн. Цей епізод стосувався закупівлі продуктів харчування у іноземного виробника з Туреччини. В Україні ці продукти продавав посередник ТОВ «Вінсанд Лайт». На думку слідства, саме Грибан, лобіював інтереси ТОВ «Вінсанд Лайт». Ця схема завдала 33,7 млн грн збитків. Разом із ним у справі підозрюють першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру першому заступнику міністра агрополітики Тарасу Висоцькому і ексзаступнику міністра економіки Олександру Грибану. Висоцькому теж визначили запобіжний захід у вигляді застави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: