САП оскаржила застави заступника міністра Висоцького та ексзаступника міністра Грибана

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура подала апеляційні скарги на рішення, яким обрали запобіжні заходи двом посадовцям уряду.
Тарас Висоцький і Олександр Грибан

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила запобіжні заходи, обрані першому заступнику міністра аграрної політики та продовольства Тарасу Висоцькому та колишньому заступнику глави Міністерства економіки Олександру Грибану. Їх підозрюють у зловживаннях.

Про це йдеться в рішеннях Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 6 вересня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд застосував до Висоцького запобіжний захід у вигляді 805 200 грн застави з обов'язками. Грибану також визначили заставу, але розміром 939 400 грн. На нього також поклали процесуальні обов'язки. Прокурор САП подав скарги на ці рішення.

«5 вересня 2023 року на електронну пошту АП ВАКС надійшла апеляційна скарга прокурора на ухвалу слідчого судді ВАКС від 1 вересня 2023 року про застосування запобіжного заходу стосовно підозрюваного (Олександра Грибана – ред.) у вигляді застави... 4 вересня 2023 року на електронну пошту АП ВАКС надійшла апеляційна скарга прокурора на ухвалу слідчого судді ВАКС від 31 серпня 2023 року про застосування запобіжного заходу стосовно підозрюваного (Тараса Висоцького – ред.) у вигляді застави», – йдеться в рішеннях.

Засідання призначені на 6 жовтня.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру першому заступнику міністра агрополітики Тарасу Висоцькому і ексзаступнику міністра економіки Олександру Грибану. Висоцького підозрюють у причетності до зловживань на двох закупівлях макаронів у вигляді гуманітарної допомоги, які завдали 62,5 млн грн збитків. Грибану інкримінують лише один епізод – на 33,7 млн грн збитків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: