ВАКС продовжив розслідування справи заступника міністра Висоцького

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування у справі.

Вищий антикорупційний суд продовжив розслідування справи за підозрою першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького та колишнього заступника глави Міністерства економіки Олександра Грибана у зловживаннях на 62,5 млн грн.

Таке рішення 18 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Продовжити до шести місяців, тобто до 24.02.2024 року включно, строк досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою (Висоцького – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, (Грибана – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 364 КК України, а також за фактами кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 КК України», – йдеться в рішенні.

Як відомо, суд застосував до Висоцького запобіжний захід у вигляді 805 200 грн застави з обов'язками. Грибану також визначили заставу, але розміром 939 400 грн. Пізніше Висоцькому збільшили розмір застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру першому заступнику міністра агрополітики Тарасу Висоцькому і ексзаступнику міністра економіки Олександру Грибану. Висоцького підозрюють у причетності до зловживань на двох закупівлях макаронів у вигляді гуманітарної допомоги, які завдали 62,5 млн грн збитків. Грибану інкримінують лише один епізод – на 33,7 млн грн збитків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: