Заступнику міністра агрополітики збільшили розмір застави більш ніж у 6 разів

Читать на русском
Апеляційна палата ВАКС змінила розмір застави першому заступнику міністра агрополітики Тарасу Висоцькому, підозрюваному у махінаціях під час закупівлі продуктів як гуманітарну допомогу.
Фото: latifundist.com

Апеляційна палата ВАКС змінила розмір застави першому заступнику міністра агрополітики Тарасу Висоцькому, підозрюваному у махінаціях під час закупівлі продуктів як гуманітарну допомогу.

Про це повідомила пресслужба Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Топ найбільших застав підозрюваним під час повномасштабної війниРейтинг найбільших застав підозрюваним, призначених судом у період повномасштабної війни – на інфографіці.

Застава Висоцькому була збільшена більш ніж у шість разів – з 805 тисяч гривень до 4 997 608 гривень.

Крім того, суд поклав на підозрюваного додатковий обов'язок у вигляді носіння електронного засобу контролю.

«В іншій частині ухвалу слідчого судді залишено без змін», – зазначено у повідомленні САП.

Нагадаємо, за версією слідства, у березні 2022 року перший заступник Міністра агрополітики реалізував схему із закупівлі продукції у підконтрольної компанії за цінами, що у 2-3 рази перевищують ринкові. Внаслідок реалізації зазначеної схеми державі було завдано збитків у сумі 28,8 млн грн (з ПДВ).

Крім того, у цей же період за участю згаданого топ-чиновника за завищеними цінами закуплено продукти харчування для потреб держави в іншої підконтрольної компанії. Для забезпечення закупівлі продукції до схеми також залучили чинного на той момент заступника Міністра економіки. Через дію схеми з березня по серпень 2022 року державі завдано збитків у розмірі 33,7 млн грн.

Наприкінці серпня НАБУ та САП повідомили про підозру першому заступнику міністра агрополітики Тарасу Висоцькому та ексзаступнику міністра економіки Олександру Грибану. До цього в них проводилися обшуки.

Раніше повідомлялося, що ВАКС відмовився усунути заступника міністра агрополітики.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: