Посольство уточнило дані щодо кількості українців, які загинули в Ізраїлі та Секторі Гази

Читать на русском
Число загиблих в Ізраїлі та Секторі Газа українських громадян зросло до 19 осіб. Такі дані були надані ізраїльською стороною.
Фото: AP

Число загиблих в Ізраїлі та Секторі Газа українських громадян зросло до 19 осіб.

Про це повідомила пресслужба посольства України у Тель-Авіві.

Напад на Ізраїль: які країни підтримали ХАМАС, а які – зберігають нейтралітетКраїни Заходу підтримують Ізраїль та засуджують напад ХАМАС. Які країни вважають за краще залишатися нейтральними чи підтримали бойовиків – на інфографіці.

Там уточнили, що такі дані були надані ізраїльською стороною.

«Посольство України підтверджує загибель 18 громадян України в Ізраїлі. Наразі один громадянин України вважається зниклим безвісти. На території сектору Газа підтверджено загибель одного громадянина України. Інформація уточнюється на постійній основі», – йдеться у заяві, опублікованій у Facebook.

У пресслужбі диппредставництва також закликали перевіряти інформацію та не публікувати дані, не підтверджені посольством чи МЗС України.

Нагадаємо, вчора посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський написав у Telegram, що внаслідок атак ХАМАС на Ізраїль загинули 23 громадян України. Він уточнив, що це друга після США кількість іноземців, які загинули внаслідок нападу.

При цьому в МЗС не підтвердили інформацію про 23 загиблих українців в Ізраїлі – станом на 18 жовтня відомство мало інформацію про 13 жертв і шістьох зниклих безвісти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: