У ЦАХАЛ пояснили, чому Ізраїль не розпочинає наземну операцію у Секторі Гази

Читать на русском
Армія оборони Ізраїлю готова до початку наземної операції у секторі Гази. Незабаром керівництво країни ухвалить рішення щодо форми та термінів її наступного етапу, повідомив начальник штабу ЦАХАЛ Герці Халеві.
Фото: Times of Israel

Армія оборони Ізраїлю готова до початку наземної операції у Секторі Гази проти бойовиків ХАМАСу. Незабаром військово-політичне керівництво країни ухвалить рішення щодо форми та термінів її наступного етапу.

Про це повідомив начальник штабу ЦАХАЛ Герці Халеві, його цитує Times of Israel.

В армії Ізраїлю озвучили умову скасування наземної операції у Секторі ГазаУ ЦАХАЛ заявили, що наземна операція у Секторі Газа практично неминуча. Але війна закінчиться, якщо бойовики ХАМАС складуть зброю та звільнять заручників.

Він визнав, що підготовка зайняла більше часу, ніж очікувалося. За словами Халеві, початок операції довелося відкласти зі «стратегічних міркувань».

«Ми використовуємо кожну хвилину, щоб бути ще більш підготовленими. І з кожною хвилиною ми завдаємо ворогові ще більшого удару. Вбивство терористів, руйнування інфраструктури, збирання додаткових розвідданих для наступного етапу», – сказав Халеві.

Генерал також закликав мешканців анклаву евакуюватися до безпечних районів Гази, «де вони знайдуть їжу, воду та ліки».

Нагадаємо, за даними ЗМІ, Ізраїль перекинув сотні танків та бронемашин на північ від Сектору Гази. Міністр оборони Ізраїлю припустив, що наземна операція в анклаві може тривати три місяці.

При цьому держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Ізраїль не має наміру брати під контроль Сектор Гази.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: