В ООН заявили про брак пального для роботи в Секторі Газа, Ізраїль порадив попросити у ХАМАС

Читать на русском
ООН буде змушена припинити роботу в Секторі Газа у середу ввечері через брак пального. У відповідь ЦАХАЛ опублікував знімок ємностей із пальним в одному з районів анклаву та порадив попросити у ХАМАС.
Reuters

Близькосхідне агентство ООН для допомоги палестинським біженцям попередило, що у середу ввечері, 25 жовтня, буде змушене припинити свою роботу в Газі через брак пального.

Про це пише The Guardian.

«Без пального не буде води, не буде функціонуючих лікарень та пекарень. Без пального допомога не дійде до тих, хто відчайдушно її потребує. Без пального не буде гуманітарної допомоги», – заявив гендиректор Агентства Філіп Лазаріні.

Газі потрібно не менше 160 тисяч літрів пального на день, сказала представниця Агентства Джульєтта Тума.

У відповідь на заклик ООН надати пальне, Армія оборони Ізраїлю опублікувала супутниковий знімок паливних баків у Секторі Газа. «В них міститься понад 500 тисяч літрів палива. Запитайте у ХАМАС, чи можна вам трохи», – так підписано фото.

Раніше ЦАХАЛ виключив можливість ввезення будь-якого палива до Сектору Газа, заявивши, що ХАМАС використовуватиме його для своїх цілей.

Нагадаємо, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав до негайного гуманітарного припинення вогню у Газі. Вчора він також потрапив у скандал, сказавши, що «напади ХАМАС сталися не у вакуумі»: «Палестинський народ протягом 56 років зазнавав задушливої окупації. Вони бачили, як їхня земля неухильно поглиналася поселеннями і зазнавала насильства, їхня економіка задушена, їхні люди були переміщені, а їхні будинки знесені». Ізраїльські дипломати закликали Гутерріша піти у відставку.

Учора стало відомо про загибель двох українських дітей у Секторі Газа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: