Двох кримчан оштрафували за прослуховування пісні «Доброго вечора, ми з України»

Читать на русском
У Криму розцінили цю пісню як військово-патріотичне гасло та призначили двом місцевим жителям штрафи.
фото Укрпошта

Суд в окупованому Криму призначив двом місцевим жителям штрафи за публічне прослуховування відомої пісні «Доброго вечора, ми з України».

Про це повідомив уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець у Telegram-каналі у середу, 25 жовтня.

Як змінилася кількість підписників у топових YouTube-блогерів, які розповідають про війнуЯк змінилася кількість підписників та переглядів на канах топових українських YouTube-блогерів, які розповідають про війну.

«Підконтрольний рф Ленінський районний суд окупованого Криму призначив місцевим жителям Ленуру Халілову та Дмитру Камишанцеву штрафи у розмірі 40 тисяч рублів кожному через закид у «дискредитації» російської армії (частина 1 статті 20.3.3 КоАП рф)», – йдеться в повідомленні.

Росіяни вважають, що назва цієї пісні є «військово-патріотичним гаслом», яке «використовується в матеріалах, спрямованих на підрив довіри, авторитету, іміджу Збройних Сил рф», пояснив Лубінець.

«Таким чином окупанти намагаються залякати й придушити спротив громадян України на території тимчасово окупованого півострова», – додав омбудсмен.

Нагадаємо, у червні 2022 року Верховна рада заборонила російську музику та ввезення книг із країни-агресора. Також повідомлялося, що ВР пропонують запровадити штрафи за російську музику у громадських місцях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: