Росіянам підняли призовний вік і в 10 разів збільшили штраф за неявку у військкомат

Читать на русском
Росія посилює правила військового обліку. Режим путіна, зокрема, вирішив підвищити призовний вік та збільшити штрафи за неявку до військкомату.
Фото: Getty Images

Державна дума росії підтримала підвищення призовного віку для військовозобов'язаних до 30 років.

Про це повідомляють пропагандистські ЗМІ.

Від «денацифікації» України до «збереження росії»: як Кремль змінює цілі повномасштабного вторгненняЯк путін та його оточення змінюють цілі повномасштабного вторгнення в Україну – на інфографіці. Все починалося з демілітаризації та денацифікації, а тепер говорять про збереження росії.

Спочатку планувалося, що призовний вік підвищуватимуть поступово – з 27 до 30 років.

Проте Держдума на засіданні 25 липня проголосувала за поправки, які передбачають підвищення призовного віку до 30 років уже з 1 січня 2024 року. Таким чином, процес призову в росії зміниться вже наступної весни. Нижня планка залишається без змін – росіян призиватимуть в армію з 18 років.

Крім того, законодавці країни-терориста збільшили штрафи за порушення правил військового обліку, зокрема, за неявку до військкомату на порядку денному.

Якщо раніше максимальний розмір штрафу становив 3 тисячі рублів, після прийняття поправок рашисти зможуть штрафувати своїх громадян на суму до 30 тисяч рублів.

Також Дума ухвалила закон про заборону виїзду з росії призовників з дня направлення повістки, у тому числі за місцем роботи або навчання.

Нагадаємо, нещодавно у росії дозволили призивати засуджених на службу за контрактом.

Раніше в росії запевнили, що нової мобілізації через відхід «вагнерівців» з України не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: